Château Clinet, Pomerol 2008, 75 cl.

In stock
SKU
1492
$172.82 $138.26
- +
Château Clinet, Pomerol 2008, 75 cl.

Pomerolslottene Château Clinet og Petrus ligger få kilometer fra hinanden, og var faktisk under samme ejerskab i slutningen af 1800-tallet. Siden blev de adskilt, og Petrus opnåede en utrolig berømmelse, mens Château Clinet gik lidt i glemmebogen. I de seneste to årtier har Clinet gradvist genvundet sin fordums kvalitet og anerkendelse, og i 2009-årgangen rangerede Robert Parker således Clinets vin højere end Petrus’.

Château Clinet ejes i dag af Familien Laborde. Vinmageren er den unge Ronan Laborde, som er en af Bordeaux’ mest lovende vintalenter. Ronan overtog ansvaret for slottets vin i 2003, i en alder af blot 23 år, og har med et utroligt drive fået gennemført betydelige forbedringer i slottets marker og kældre. Disse forbedringer skinner tydeligt igennem Clinets vin, som aldrig har været bedre end i dag.

Château Clinet råder over 8,64 hektar vinmarker, som familien Laborde udvinder knap 4.000 kasser Pomerol-vin af om året. I tilgift hertil fremstiller de også Ronan by Clinet, som sammensættes af deklassificerede Merlot-druer fra slottets egne marker samt fra andre slotte på Bordeaux’ højrebred. Vinen vinificeres og lagres side om side med slottets Grand Vin, men må kun udbydes som en ydmyg ”Bordeaux”.

Ask A Question